Stor gala för världens barn

Darin och Laleh uppträder på årets Världens barn-gala. Foto: Gustaf Thörn/SVT.

I kväll, fredag, sänder SVT en direktsänd gala som heter Tillsammans för världens barn. Det är Radiohjälpens största insamling i arbetet för att alla barn ska få sin rätt till hälsa, skola och trygghet. Darin och Laleh är några av artisterna som ska uppträda.Världens barn har funnits i 25 år. Det är en organisation som under hela året samlar in pengar till barn i världens fattigaste länder. Under de här 25 åren har organisationen samlat in 1,85 miljarder kronor.


Fler kända artister kommer uppträder på årets gala. Laleh, Darin, Carola och Måns Zelmerlöv kommer till exempel att komma dit.


Kodjo Akolor är en av programledarna på årets gala.  

– Det är stort att få vara en del av en så viktig insamling, och framförallt är det viktigt att komma ihåg att varje krona räknas. I 25 år har Världens barn verkligen kunnat göra skillnad för barn som lider i andra delar av världen. Det kanske låter som en klyscha, men det är inte mindre sant för det. Så kan du bidra gör det. Alla barn förtjänar en chans till ett värdigt liv, säger Kodjo Akolor i ett pressmeddelande.Även de fem yngre programledarna som var med förra året ska vara med i år också. En av dem är 14-åriga Kerstin Linden.

– Barnen som finns med här behöver hjälp, annars kanske de inte kommer att klara sig. Därför tycker jag att det här är väldigt viktigt. Om man kan skänka så ska man det, säger Kerstin Linden i SVT:s tv-program Morgonstudion.

Kerstin Linden är också aktuell som Ronja i nya tv-serien om Ronja Rövardotter.

Ikväll, fredag, är det
en stor gala på tv.
Galan heter Tillsammans för världens barn.

 

Galan finns för att samla in pengar
till barn som behöver hjälp.
Pengarna går till exempel till
sjukhus och skolor där det idag inte finns några.

 

På galan kommer det vara artister
som ska uppträda.
Några av artisterna är till exempel
Laleh, Darin, Carola och Måns Zelmerlöv.

 

Galan sänds i SVT.
Och programledaren är Kodjo Akolor.
Kodjo Akolor säger att det är stort
att få vara med i en så viktig insamling.